A sertéscombot kb. 1 cm távolságban bevagdossuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen át. A vöröshagymát és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a hús bevágott részeibe helyezzük. A combot sütőedénybe tesszük, és egy tálban összekeverjük a sót, a borsot és az ételízesítőt, majd alaposan bedörzsöljük vele a hús minden oldalát.
A savanyú káposztát a húsra helyezzük, és ha maradt káposztalé, azt a tetejére locsoljuk. Megszórjuk a káposztát is egy kevés sóval és borssal, majd a tetejére csorgatunk 4 evőkanál olajat. Az edényt alufóliával szorosan lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük.
Amikor a hús megpuhult (kb. 2-2,5 óra), eltávolítjuk az alufóliát, a káposztát lehúzzuk a hús tetejéről, és visszatesszük a sütőbe, hogy a hús szép aranybarnára piruljon (kb. 20-30 perc). Tálalás előtt a káposztát visszahelyezzük a hús mellé.