Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sertés kocsonya klasszikus, hagyományos magyar étel, amelyet főként télen készítenek. Hosszú főzés során a hús és a csontok kiadják zselésítő anyagaikat, így a hűtés után megdermedő étel egyszerre tartalmas és különleges.

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
250 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2017.11.21.

Hozzávalók:

Elkészítése

Előkészítés:

A körmöket kisebb darabokra vágjuk, a füstölt tarját nagyobb kockára daraboljuk. A hagymák külső héját eltávolítjuk, majd a húsokat és a zöldségeket alaposan megmossuk.

Főzés:

Egy nagy fazékba tesszük a húsokat, a fokhagymát, a vöröshagymát és a fűszereket. Hideg vízzel felengedjük, majd megsózzuk és borsozzuk. A sóval óvatosan bánunk, mert a füstölt hús is sós lehet.

Lassú tűzön főzzük, közben a keletkező habot leszedjük a tetejéről. A kocsonya főzési ideje általában 3-4 óra.

Tojás:

Amíg a kocsonya fő, a tojásokat keményre főzzük. Hideg vízben lehűtjük, majd megpucoljuk és felszeleteljük.

Összeállítás

Ha a köröm és a tarja teljesen megfőtt, az egészet leszűrjük. A húsokat és a tojásszeleteket kisebb tálkákba vagy mélyebb edényekbe tesszük, majd ráöntjük a leszűrt, fűszeres levet.

A kocsonyát hideg helyen vagy hűtőben hagyjuk dermedni.

Tálalás:

A megdermedt kocsonyát megszórjuk borssal és pirospaprikával. Ízlés szerint ecettel is ízesíthetjük, és friss kenyérrel kínáljuk.

Tipp:

A kocsonya különösen ízletes lesz, ha néhány szelet sárgarépát és zellert is főzünk bele. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, tálalás előtt friss erős paprikát vagy egy kevés csípős paprikakrémet is kínálhatunk mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Vacsora
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is