Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertés kocsonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg sertéshús: bőr, farok, láb+köröm, fül, fej, csülök vegyesen 1 fej vöröshagyma 10-12 gerezd fokhagyma 2 babérlevél 1-5 ek só (ízlés szerint) egész bors (ízlés szerint) 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa Elkészítése: A zöldségeket megtisztítom, megmosom. Egy nagy fazékba beleteszem a már előzőleg megtisztított, jól átmosott, kisebb darabokra vágott húst és felöntöm […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lakatos Marianna
Beküldte: 2014.12.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg sertéshús: bőr, farok, láb+köröm, fül, fej, csülök vegyesen
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1-5 ek só (ízlés szerint)
  • egész bors (ízlés szerint)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa


Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítom, megmosom.

Egy nagy fazékba beleteszem a már előzőleg megtisztított, jól átmosott, kisebb darabokra vágott húst és felöntöm annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Megvárom, amig felforr és lehabozom. Ezután takarékra teszem. Fedő nélkül főzöm, nagyon alacsony lángon, hogy éppen csak mozogjon a kocsonyánk teteje. Ekkor nem lesz zavaros. Beleteszem a többi hozzávalót és minimum 6 órán át főzöm, folyamatosan pótolva az elpárolgott vizet.

A zöldségeket, borsot, babérlevelet kiveszem, a levet átszűröm. A húsokat a tányérokban egyenlően elosztom és rámerem az átszűrt levet.

Hideg helyre teszem, dermedni hagyom. Tálaláskor meghinthetjük pirospaprikával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Francia Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Lakatos Marianna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is