Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertésborda Budapest módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 nagyobb szelet karaj
  • 20 dkg csirkemáj
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 szem paradicsom
  • étolaj
  • bors
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só
  • ételízesítő
  • grill fűszerkeverék

Elkészítése

A hússzeleteket kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és ételízesítővel ízesítjük. Amikor a leve elpárolog, hozzáadjuk a csirkemájat, és gyorsan átpirítjuk. Ezután beletesszük a zöldborsót, paprikát és paradicsomot, majd rászórjuk a pirospaprikát, és együtt készre pároljuk.

Tálaláskor a ragut a húsra halmozzuk, köretként rizst vagy burgonyakrokettet kínálunk mellé.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertesborda-budapest-modra/