Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Sertésborda burgonyás bundában

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sertésborda burgonyás bundában igazi különlegesség, hiszen a hagyományos panírt lereszelt burgonya váltja ki. Ettől a hús kívül ropogós, belül pedig omlós lesz, így egyszerű alapanyagokból is tartalmas és finom fogás készíthető.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.19.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A karajt vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és enyhén megsózzuk. A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. A lisztet, tojást és a reszelt burgonyát kevés vízzel sűrű, palacsintatészta állagú masszává keverjük. Sóval és fehér borssal ízesítjük.

Sütés

A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd belemerítjük a burgonyás masszába. Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

Tálalás

Forrón tálaljuk, rizi-bizivel vagy friss salátával kínálva a legfinomabb.

Tipp

Ha még ropogósabb bundát szeretnénk, a masszához egy kevés reszelt sajtot is keverhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is