Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertésborda burgonyás bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csont nélküli karaj
  • 3 szem burgonya
  • 2 db tojás
  • 5 evőkanál finomliszt
  • só
  • őrölt fehérbors
  • étolaj

Elkészítése

Előkészítés

A karajt vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és enyhén megsózzuk. A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. A lisztet, tojást és a reszelt burgonyát kevés vízzel sűrű, palacsintatészta állagú masszává keverjük. Sóval és fehér borssal ízesítjük.

Sütés

A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd belemerítjük a burgonyás masszába. Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

Tálalás

Forrón tálaljuk, rizi-bizivel vagy friss salátával kínálva a legfinomabb.

Tipp

Ha még ropogósabb bundát szeretnénk, a masszához egy kevés reszelt sajtot is keverhetünk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertesborda-burgonyas-bundaban/