Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertésborda burgonyás, sajtos bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csontnélküli sertéskaraj
  • 2 szem burgonya
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • 5-6 evőkanál finomliszt
  • só
  • fehérbors
  • metélőhagyma
  • fokhagyma granulátum
  • étolaj

Elkészítése

A karajt leszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk. A burgonyát megtisztítjuk és lereszeljük. A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából és kevés vízből sűrű palacsintatésztát keverünk, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.

A masszát ízesítjük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal és metélőhagymával. A karajszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a burgonyás masszába, és bő olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertesborda-burgonyas-sajtos-bundaban/