Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertésborda gombás, medvehagymás raguval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • 5 db medvehagyma
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej fehérhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 10 dkg bacon
  • só
  • grill fűszerkeverék
  • őrölt fehérbors
  • étolaj
  • finomliszt

Elkészítése

Előkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sóval, borssal és grillfűszerrel ízesítjük. A bacont, a hagymákat, a paprikát csíkokra vágjuk, a gombát pedig felszeleteljük. A medvehagymát megmossuk, és vékony csíkokra aprítjuk.

Elkészítés:

A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük. Az elkészült húsokat félretesszük.

Ugyanabban a serpenyőben a bacont kipirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a gomba el nem fövi a levét. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a fehér hagymát és az újhagymát. 8-10 perc alatt készre pirítjuk a zöldségeket. A végén hozzákeverjük a medvehagymát, és még egy percig együtt pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.

A kisütött karajszeleteket a gombás, medvehagymás raguval tálaljuk.

Tipp:

Medvehagymás főtt burgonyát kínálhatunk mellé köretként. Ehhez a főtt burgonyát vajjal és aprított medvehagymával összeforgatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertesborda-gombas-medvehagymas-raguval/