Elkészítése
Előkészítés
A karajt szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát megsózzuk. A burgonyát megpucoljuk és finomra reszeljük.
Tészta elkészítése
A liszt kétharmad részét összekeverjük a tojásokkal, a reszelt burgonyával és kevés vízzel, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd sóval és borssal ízesítjük.
Sütés
A karajszeleteket először a maradék lisztben forgatjuk meg, majd alaposan bevonjuk a sajtos-burgonyás tésztával. Az így előkészített szeleteket bő, közepesen forró olajban kisütjük, mindkét oldalukat aranybarnára. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a hús átsüljön, de a tészta ne égjen meg.
Tálalás
A kisült karajszeleteket papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Tálalhatjuk párolt zöldségekkel, friss salátával vagy burgonyakörettel.
Jó étvágyat kívánunk!
