Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertésborda sajtos, burgonyás,kukoricás köntösben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csontnélküli sertéskaraj
  • 2 darab burgonya
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • 40 dkg kukoricaliszt
  • só
  • őrölt fehérbors

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

Előkészítés

A karajt szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát megsózzuk. A burgonyát megpucoljuk és finomra reszeljük.

Tészta elkészítése

A liszt kétharmad részét összekeverjük a tojásokkal, a reszelt burgonyával és kevés vízzel, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd sóval és borssal ízesítjük.

Sütés

A karajszeleteket először a maradék lisztben forgatjuk meg, majd alaposan bevonjuk a sajtos-burgonyás tésztával. Az így előkészített szeleteket bő, közepesen forró olajban kisütjük, mindkét oldalukat aranybarnára. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a hús átsüljön, de a tészta ne égjen meg.

Tálalás

A kisült karajszeleteket papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Tálalhatjuk párolt zöldségekkel, friss salátával vagy burgonyakörettel.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertesborda-sajtos-burgonyaskukoricas-kontosben/