Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéscomb kapitány módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet sertéscomb (lehet szárnyas hús is)
  • finomliszt
  • olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • piros arany
  • 1 db paprika
  • 1 szem paradicsom
  • gulyáskrém
  • bors
  • 30 dkg szeletelt gomba
Sertéscomb kapitány módra

Elkészítése

A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj. Ha túl sok olaj marad a serpenyőben, öntsünk le belőle, hogy ne legyen túl zsíros az étel.

Az olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma megpuhult, visszatesszük a hússzeleteket a serpenyőbe, megszórjuk borssal, ízesítjük gulyáskrémmel és piros arannyal. A kicsumázott paprikát és a felszeletelt paradicsomot is hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd kevergetjük, hogy ne ragadjon le.

A sütés vége felé hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és addig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul, és az étel készre nem sül.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertescomb-kapitany-modra/