Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéscsülök tavasziasan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szép csülök
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • 25 dkg zöldborsó
  • 15 dkg gomba
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • só
  • 2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A csülköket megtisztítjuk, megsózzuk és egészben hagyva, a hagymás zsiradékban megforgatjuk. Kevés konzerv zöldborsólevet öntünk alá, és félpuhára pároljuk.

Ekkor a kockákra vágott zöldségeket meg a paradicsompürét beletesszük, és jó puhára pároljuk. Öt perccel tálalás előtt adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát, és végül az utolsó percben a leszűrt konzerv, vagy párolt friss borsót.

álalás előtt a lisztet a levébe keverjük, és még egyszer átforralva az összevagdalt petrezselyemzölddel meghintjük. (Ha télen finomfőzelék-konzervből készítjük, a konzerv levével pároljuk meg a csülköt, és csak az utolsó percben tesszük bele a leszűrt zöldségfélét.)

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertescsulok-tavasziasan/