Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertésszeletek

Sertésflekken édesburgonyával, zöldségekkel sütve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hús szaftosra sül, a zöldségek és a kétféle burgonya pedig tartalmassá és ízletessé teszik az ételt. A tetején megpiruló sajt gondoskodik arról, hogy az étel igazán laktató legyen. Hétvégi ebédnek vagy vacsorának is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Anett Kulcsár
Beküldte: 2013.11.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A sertéslapockát felszeleteljük, és flekken fűszersóval (vagy más húsfűszerrel) alaposan bedörzsöljük. Egy kiolajozott, kb. 35×25 cm-es tepsi aljára fektetjük a hússzeleteket.

A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a paprikákat és a paradicsomot karikára szeleteljük. Ezeket a hús tetejére szórjuk, majd néhány felkockázott sajtdarabot is rászórunk. Sózzuk, borsozzuk, és a felaprított fokhagymát is eloszlatjuk rajta.

A burgonyát és az édesburgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a zöldségek tetejére rétegezzük. Meglocsoljuk kevés olajjal, aláöntünk kb. 1 dl vizet, majd alufóliával lefedve 180 °C-on körülbelül 1 órát pároljuk.

Ezután levesszük a fóliát, a tetejére reszeljük a maradék sajtot, és további 10-20 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.

Tipp

A tepsibe tehetünk még cukkinit vagy padlizsánt is, hogy még zöldségesebb legyen az étel. Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, a hús pácolható előző este fokhagymás, fűszeres olajban, így még zamatosabb lesz sütés közben.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Anett Kulcsár
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is