Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertésflekken édesburgonyával, zöldségekkel sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertés lapocka
  • 80 dkg burgonya
  • 2 db édesburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab kápia paprika
  • 1 darab zöldpaprika
  • 2 darab paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag flekken fűszerkeverék
  • 10 dkg sajt
  • só
  • bors

Elkészítése

A sertéslapockát felszeleteljük, és flekken fűszersóval (vagy más húsfűszerrel) alaposan bedörzsöljük. Egy kiolajozott, kb. 35×25 cm-es tepsi aljára fektetjük a hússzeleteket.

A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a paprikákat és a paradicsomot karikára szeleteljük. Ezeket a hús tetejére szórjuk, majd néhány felkockázott sajtdarabot is rászórunk. Sózzuk, borsozzuk, és a felaprított fokhagymát is eloszlatjuk rajta.

A burgonyát és az édesburgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a zöldségek tetejére rétegezzük. Meglocsoljuk kevés olajjal, aláöntünk kb. 1 dl vizet, majd alufóliával lefedve 180 °C-on körülbelül 1 órát pároljuk.

Ezután levesszük a fóliát, a tetejére reszeljük a maradék sajtot, és további 10-20 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.

Tipp

A tepsibe tehetünk még cukkinit vagy padlizsánt is, hogy még zöldségesebb legyen az étel. Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, a hús pácolható előző este fokhagymás, fűszeres olajban, így még zamatosabb lesz sütés közben.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertesflekken-edesburgonyaval-zoldsegekkel-sutve/