A sertéslapockát felszeleteljük, és flekken fűszersóval (vagy más húsfűszerrel) alaposan bedörzsöljük. Egy kiolajozott, kb. 35×25 cm-es tepsi aljára fektetjük a hússzeleteket.
A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a paprikákat és a paradicsomot karikára szeleteljük. Ezeket a hús tetejére szórjuk, majd néhány felkockázott sajtdarabot is rászórunk. Sózzuk, borsozzuk, és a felaprított fokhagymát is eloszlatjuk rajta.
A burgonyát és az édesburgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a zöldségek tetejére rétegezzük. Meglocsoljuk kevés olajjal, aláöntünk kb. 1 dl vizet, majd alufóliával lefedve 180 °C-on körülbelül 1 órát pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát, a tetejére reszeljük a maradék sajtot, és további 10-20 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
Tipp
A tepsibe tehetünk még cukkinit vagy padlizsánt is, hogy még zöldségesebb legyen az étel. Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, a hús pácolható előző este fokhagymás, fűszeres olajban, így még zamatosabb lesz sütés közben.