Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Sertéskaraj bakonyi módra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karajt kissé kiklopfoljuk, sózzuk és borsozuk, majd lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalát átsütötjük, majd papírtörlőre szedjük. A megmaradt zsiradékon megdinszteljük a meghámozott és feldarabolt hagymákat. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a paprikával, majd felöntjük 1 dl vízzel és jól elkeverjük. Én a gombákat a fagyasztóból vettem ki, így szeletelve voltak. Akinek […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.10.04.

Hozzávalók

Az elősütéshez

A raguhoz

Elkészítése

A karajt kissé kiklopfoljuk, sózzuk és borsozuk, majd lisztbe forgatjuk.

Egy serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalát átsütötjük, majd papírtörlőre szedjük.

A megmaradt zsiradékon megdinszteljük a meghámozott és feldarabolt hagymákat. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a paprikával, majd felöntjük 1 dl vízzel és jól elkeverjük.

Én a gombákat a fagyasztóból vettem ki, így szeletelve voltak. Akinek friss van, szeletelje fel.

Hozzáadjuk a raguhoz a gombákat és lefedjük. Ha a gomba levet engedett, akkor beletesszük a húsokat, ízesítjük borssal és sóval, majd hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is.

Fedő alatt, többször átkeverve fél óra alatt puhára főzzük a hússal együtt.

Köretnek galuskát készítettem mellé. Tálalásnál a hússzeletekre tettem tejfölt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is