Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéskaraj bakonyi módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet karaj
  • só
  • bors

Az elősütéshez

  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dl olaj

A raguhoz

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 30 dkg galambica gomba
  • 30 dkg vargánya gomba
  • 30 dkg tuskógomba
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • só
  • bors

Elkészítése

A karajt kissé kiklopfoljuk, sózzuk és borsozuk, majd lisztbe forgatjuk.

Egy serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalát átsütötjük, majd papírtörlőre szedjük.

A megmaradt zsiradékon megdinszteljük a meghámozott és feldarabolt hagymákat. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a paprikával, majd felöntjük 1 dl vízzel és jól elkeverjük.

Én a gombákat a fagyasztóból vettem ki, így szeletelve voltak. Akinek friss van, szeletelje fel.

Hozzáadjuk a raguhoz a gombákat és lefedjük. Ha a gomba levet engedett, akkor beletesszük a húsokat, ízesítjük borssal és sóval, majd hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is.

Fedő alatt, többször átkeverve fél óra alatt puhára főzzük a hússal együtt.

Köretnek galuskát készítettem mellé. Tálalásnál a hússzeletekre tettem tejfölt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/serteskaraj-bakonyi-modra/