Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéskaraj borskéregben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli karaj
  • 1-2 ek durvára őrölt bors
  • 1-2 ek durva szemű só
  • olaj

A körethez:

  • sárgarépa
  • petrezselyem gyökér
  • krumpli
  • só
  • bors
  • fokhagyma
  • kevés olaj


Elkészítése:

A fűszereket összekevertem, majd vágódeszkára szórtam. Egyenletesen elterítettem, majd kevés olajjal megkentem a húst, és belehentergettem a fűszerekbe úgy, hogy minden oldalán bőven legyen rajta.

Fedeles sütőtálban (kevés olajjal az alján) 1 óráig sült a hús, majd 10 percig fedő nélkül.

A hússal egy időben nagyobb tepsiben a megtisztított, hasábra vágott, sóval, borssal, fokhagymával megszórt zöldségeket is a sütőbe tettem, kevés olajjal meglocsoltam. A zöldségek hamarabb fognak elkészülni, mint a hús.

A tálalásnál a hús sütéséből maradt szafttal is megöntözhetjük a zöldségeket, de fűszeres joghurtot is tálalhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/sertes/serteskaraj-borskeregben/