Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéskaraj egyben sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • hosszúkaraj (egyben )
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 teáskanál friss rozmaring
  • 3 dl fehérbor
  • olaj
  • só
  • bors

Elkészítése

Mossuk meg és töröljük szárazra a sertéskarajt, majd hosszanti irányban ejtsünk rajta egy bevágást, hogy sütés közben az inak ne ránduljanak össze.

A fokhagymát, egy kis olajat, a rozmaringot, só és borsot turmixszoljuk le.

A karajt én akkor is elő szoktam sütni, ha egyben sütöm meg. Fogok egy nagy serpenyőt, jól felhevítem, és egy kis olajon megkapatom a karaj minden oldalát. Néhány perc az egész, de ezzel lezárjuk a hús rostjait, és megakadályozzuk, hogy kiszáradjon.

Ezt követően a karajt jól dörzsöljük be a fokhagymás, rozmaringos páccal, tegyük egy tepsibe, locsoljuk alá a fehérbort, majd mehet be a sütőbe. Sütési időt nagyon nehéz mondani, mert ez függ a hús mennyiségétől, de irányadó időnek 0,5 kilogrammonként 25 percet szoktak mondani. Én a sütési idő első felében mindeneképpen alufóliával betakart tepsiben sütöm a húst, és csak utána pirítom.

Ha elkészült a karaj, akkor burgonyával, francia, vagy krumpli salátával, esetleg steakburgonyával tálaljuk. Ehhez a húshoz egy kicsit testesebb vörösbor, mondjuk egy cabernet franc dukál. 

 

https://receptneked.wps.hu/sertes/serteskaraj-egyben-sutve/