Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéskaraj hentesmódra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 150 g kenyérszalonna
  • 200 g sonka
  • 150 g csemegeuborka
  • 4 szelet sertéskaraj
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • kömény
  • fokhagyma

Elkészítése

A karajt kiklopfoljuk.

A többi hozzávalót felcsíkozzuk ujjnyi vastagra.

A húsok mindkét oldalára kérget sütünk a forró olajon.

A húsokat kiszedjük, majd a lesült maradékra egy kis vizet öntve szaftot készítünk, amibe a végén pirospaprikát teszünk.

Egy másik edényben kiolvasszuk a szalonnát. Rátesszük a sonkát és ezzel kicsit átpirítjuk. Rátesszük a karajt. Ezzel éppen csak átkeverjük, hogy felvegye az étel melegségét a hús. Jöhet az uborka, amivel kb 1 percig pirítjuk.

Kedvünk szerint lisztszórással (én azzal szoktam) vagy rántással (ezzel kicsit komplikáltabb) elkeverjük és sűrítjük.

Szinte azonnal jöhet rá a félretett szaft. Ezzel felforraljuk. Ha kevés lenne a folyadék, akkor pótoljuk. Esetleg fehérbort is adhatunk hozzá.

Én sült krumplival szeretem a legjobban.

https://receptneked.wps.hu/sertes/serteskaraj-hentesmodra/