Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéskaraj juhtúrós bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 15 dkg juhtúró
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • bors
  • só
  • 1 dl tej
  • olaj a sütéshez

Mártáshoz

  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss oregánó
  • só

Elkészítése

A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

A túróhoz hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojásokat és 10 dkg lisztet, majd csomómentesre keverjük a masszát. Ízlés szerint megsózzuk.

A hússzeleteket beleforgatjuk a maradék lisztbe, majd a túrós masszába mártjuk, végül forró olajban kisütjük.

A kisült szeleteket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.

A mártáshoz a fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk, az oregánót apróra vágjuk, majd az összes hozzávalót jól összekeverjük. Hűtőbe rakjuk, hogy az ízek kicsit összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/sertes/serteskaraj-juhturos-bundaban/