Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mártások receptjei

Sertés receptek

Sertésszeletek

Sertéskaraj Mornay mártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben, 2-3 evőkanál olajon, fedő alatt mindkét oldalukat szép pirosra sütjük, de csak majdnem készre. A megsült szeleteket egy kivajazott hőálló tálba sorakoztatjuk. A serpenyőben maradt olajhoz vagy 5 dkg vajhoz hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Fokozatosan, cseppenként hozzáadjuk a tejet, közben folyamatosan keverjük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.01.28.

Hozzávalók

A Mornay mártáshoz

Elkészítése

A karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben, 2-3 evőkanál olajon, fedő alatt mindkét oldalukat szép pirosra sütjük, de csak majdnem készre. A megsült szeleteket egy kivajazott hőálló tálba sorakoztatjuk.

A serpenyőben maradt olajhoz vagy 5 dkg vajhoz hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Fokozatosan, cseppenként hozzáadjuk a tejet, közben folyamatosan keverjük, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel. Amikor sima mártást kapunk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, hogy krémes állagú legyen.

A brokkoli- és karfiolrózsákat sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. A karajszeletek tetejét megpakoljuk a főtt zöldségekkel, majd a sajtos-tejfölös mártással egyenletesen befedjük. A tetejére még egy réteg reszelt sajtot szórunk.

A tálat 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is