Elkészítése
A karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben, 2-3 evőkanál olajon, fedő alatt mindkét oldalukat szép pirosra sütjük, de csak majdnem készre. A megsült szeleteket egy kivajazott hőálló tálba sorakoztatjuk.
A serpenyőben maradt olajhoz vagy 5 dkg vajhoz hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Fokozatosan, cseppenként hozzáadjuk a tejet, közben folyamatosan keverjük, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel. Amikor sima mártást kapunk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, hogy krémes állagú legyen.
A brokkoli- és karfiolrózsákat sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. A karajszeletek tetejét megpakoljuk a főtt zöldségekkel, majd a sajtos-tejfölös mártással egyenletesen befedjük. A tetejére még egy réteg reszelt sajtot szórunk.
A tálat 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

