Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéskaraj Mornay mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet karaj
  • 30 dkg brokkoli (vagy karfiol)
  • 3 evőkanál olaj
  • só
  • bors

A Mornay mártáshoz

  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 dkg finomliszt
  • 0,5 liter tej
  • só
  • bors

Elkészítése

A karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben, 2-3 evőkanál olajon, fedő alatt mindkét oldalukat szép pirosra sütjük, de csak majdnem készre. A megsült szeleteket egy kivajazott hőálló tálba sorakoztatjuk.

A serpenyőben maradt olajhoz vagy 5 dkg vajhoz hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Fokozatosan, cseppenként hozzáadjuk a tejet, közben folyamatosan keverjük, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel. Amikor sima mártást kapunk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, hogy krémes állagú legyen.

A brokkoli- és karfiolrózsákat sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. A karajszeletek tetejét megpakoljuk a főtt zöldségekkel, majd a sajtos-tejfölös mártással egyenletesen befedjük. A tetejére még egy réteg reszelt sajtot szórunk.

A tálat 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/serteskaraj-mornay-martassal/