Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Párolt húsok

Sertés receptek

Sertéskaraj sajtmártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Sajtmártás: 15 dkg félkemény sovány sajt 5 dkg vaj egy púpozott evőkanál tönkölyliszt 2 dl tej egy evőkanál apróra vágott póréhagyma 1 csokor petrezselyemzöld só, bors, csipetnyi őrölt szerecsendió Seréskaraj: személyenként 1-2 szelet csont nélküli sertéskaraj só, bors egy-két gerezd fokhagyma egy evőkanál olaj Köret: párolt brokkoli (egy fej brokkoli, csipet szódabikarbóna és só) […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2016.11.19.

Elkészítése

Hozzávalók:
Sajtmártás:

  • 15 dkg félkemény sovány sajt
  • 5 dkg vaj
  • egy púpozott evőkanál tönkölyliszt
  • 2 dl tej
  • egy evőkanál apróra vágott póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors, csipetnyi őrölt szerecsendió

Seréskaraj:

  • személyenként 1-2 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • só, bors
  • egy-két gerezd fokhagyma
  • egy evőkanál olaj

Köret:

  • párolt brokkoli (egy fej brokkoli, csipet szódabikarbóna és só)
  • paradicsom saláta
  • vargányás rizs

Elkészítése:

Mártás:

A félkemény sajtot durvára reszeljük.

A póréhagymát apróra vágjuk. Egy evőkanál olajat és a vajat felforrósítjuk és a hagymát megpároljuk benne, teszünk rá sót, borsot, szerecsendiót, majd rászórjuk a tönkölylisztet, ezt követően ráöntjük a tejet és kevergetves felforraljuk.

Tejjel (esetleg kevés víz is adható hozzá) addig hígítjuk, amíg híg mártást kapunk. Levesszük a lángról, beleforgatjuk a reszelt sajtot, ekkor már nem kell forralni.

Legvégül ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.

Karaj:

Sütés előtt néhány órával a felszeletelt húst megsózzuk, borsozzuk és hagyjuk pihenni.

Egy kerámia vagy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, a hús szelet mindkét oldalát elősütjük, majd beleteszünk egy-két gerezd fokhagymát, felengedjük 1 dl forró vízzel és kis lángon lassan megpároljuk.

Párolt brokkoli

A brokkolit csak 2-3 percig főzzük enyhén sós vízben, illetve csipetnyi szódabikarbonát is tehetünk a főző vízbe (ez segít abban, hogy a brokkoli megőrizze a szép zöld színét).

Soha ne főzzük túl a brokkolit, mert akkor élvezhetetlen az íze!

A húst a kész mártással, párolt brokkolival, paradicsom salátával és vargányás rizssel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is