Elkészítése
A sertéscombot megmossuk, majd közepes kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk.
A zsírt felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot, megszórjuk az őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst, megsózzuk, és addig főzzük, amíg levet ereszt és a saját szaftját majdnem teljesen elfővi.
Ekkor megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a gulyáskrémet vagy Piros Aranyat, majd kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, mindig csak kevés vizet pótolva, hogy sűrű, ízletes szaftja legyen. Ha szükséges, többször zsírjára pirítjuk.
Amikor a hús megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, majd kiforraljuk.
Tálalás
Forrón tálaljuk, galuskával vagy főtt tésztával.
Tipp
A paprikás ízét gazdagíthatjuk kevés füstölt szalonna kiolvasztott zsírjával vagy egy csipet csípős paprikával. Másnapra még jobban összeérnek az ízek, így előző nap elkészítve is kitűnő választás.

