Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sertéspaprikás az egyik legismertebb magyaros étel, amely gazdag szaftjával és puha húsával igazi klasszikusnak számít. Galuskával vagy tésztával tálalva laktató, házias fogás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A sertéscombot megmossuk, majd közepes kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk.

A zsírt felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot, megszórjuk az őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst, megsózzuk, és addig főzzük, amíg levet ereszt és a saját szaftját majdnem teljesen elfővi.

Ekkor megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a gulyáskrémet vagy Piros Aranyat, majd kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, mindig csak kevés vizet pótolva, hogy sűrű, ízletes szaftja legyen. Ha szükséges, többször zsírjára pirítjuk.

Amikor a hús megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, majd kiforraljuk.

Tálalás

Forrón tálaljuk, galuskával vagy főtt tésztával.

Tipp

A paprikás ízét gazdagíthatjuk kevés füstölt szalonna kiolvasztott zsírjával vagy egy csipet csípős paprikával. Másnapra még jobban összeérnek az ízek, így előző nap elkészítve is kitűnő választás.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is