Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéspaprikás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál gulyáskrém (vagy piros arany)
  • só
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • zsír
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A sertéscombot megmossuk, majd közepes kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk.

A zsírt felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot, megszórjuk az őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst, megsózzuk, és addig főzzük, amíg levet ereszt és a saját szaftját majdnem teljesen elfővi.

Ekkor megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a gulyáskrémet vagy Piros Aranyat, majd kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, mindig csak kevés vizet pótolva, hogy sűrű, ízletes szaftja legyen. Ha szükséges, többször zsírjára pirítjuk.

Amikor a hús megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, majd kiforraljuk.

Tálalás

Forrón tálaljuk, galuskával vagy főtt tésztával.

Tipp

A paprikás ízét gazdagíthatjuk kevés füstölt szalonna kiolvasztott zsírjával vagy egy csipet csípős paprikával. Másnapra még jobban összeérnek az ízek, így előző nap elkészítve is kitűnő választás.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertespaprikas/