Elkészítése
Hozzávalók:
- 60-70 kg sertéslapocka vagy comb
- 2 ek olaj vagy zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek só
- 1/2 ek őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek natúr szárított zöldségkeverék
- 1/2 zöldpaprika
- 2 koktélparadicsom
- 1 kk őrölt kömény
- 1 kisebb babérlevél
- 3 dl víz
- 1/2 kg csőtészta sós vízben kifőzve köretnek
Elkészítése:
Mindent készítsünk elő és mossunk meg. A húst vágjuk kockára, a hagymákat tisztítsuk meg és aprítsuk fel.
Az olajon a kockára vágott vöröshagymát pirítsuk meg, majd tegyük hozzá a húst és a fokhagymát és így is pirítsuk.
Adjuk hozzá a pirospaprikát és az összes többi hozzávalót, majd kb 3 dl vízzel öntsük fel és takarék lángon főzzük puhára. Ha szükséges pótoljuk a vizet közben.
Főtt csőtésztával és csemegeuborkával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!

