Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb vagy lapocka
- 4 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 hegyes erős paprika (elhagyható)
- 1 teáskanál gulyáskrém vagy piros arany
- só
- 2-3 teáskanál pirospaprika
- étolaj vagy zsír
Elkészítése:
A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot. Pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk.
Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
Galuskával vagy rizzsel agy tarhonyával tálaljuk.


