Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéspörkölt medvehagymás galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Pörkölt:

  • 0,5 kg sertéscomb
  • 5 ek étolaj
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 2 ek pirospaprika
  • só
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb tv paprika
  • 1 paradicsom

Galuska:

  • 3 tojás
  • só
  • 2 dl víz
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg medvehagyma
  • 2 ek olaj


Elkészítése:

Pörkölt készítése:

A húst mossuk meg, a vizet itassuk le róla, majd vágjuk kb. 2 cm-es kockákra. A paprikát és a paradicsomot is kockázzuk fel.

Felhevített olajon az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük meg. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával és keverjük el. Öntsük fel kevés forró vízzel és forraljuk fel. Amikor a víz elfőtt, dobjuk rá a felkockázott húst, sózzuk meg és magas hőfokon pirítsuk le. Ha lepirult, szórjuk meg köménymaggal és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd öntsük fel kevés vízzel. Fedő alatt pároljuk, közben többször hagyjuk zsírjára pirulni, majd pótoljuk a vizet. Adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot és főzzük készre.

Galuska készítése:

Egy lábosban tegyünk fel melegedni sós vizet.

A medvehagymát az olajjal pépesre zúzzuk aprítóban. A lisztet a sóval, a tojásokkal, az olajos medvehagymával elkeverjük. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy nokedli állagú (nem kemény, de nem is folyós) tésztát kapjunk.

Ha forr a víz, szaggassuk bele a tésztát. Keverjük át, hogy ne ragadjanak össze a szemek. Ha a víz tetejére feljöttek, még 1 percet hagyjuk főni, majd szűrjük le.

Kevés felhevített vajra szedjük és keverjük át, majd a pörkölttel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertesporkolt-medvehagymas-galuskaval/