Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Sertéspörkölt nokedli körettel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Pörkölthöz: 80 dkg sertéscomb 1 nagy fej vöröshagyma 3 ek olaj 1 tk só 0,5 kk őrölt feketebors 1 tk őrölt pirospaprika 1 tk darált pirospaprika (házi készítésű) 4 koktélparadicsom (vagy egy kisebb paradicsom) Nokedlihez: 30 dkg liszt 3 tojás 1 tk só 2 dl víz Elkészítése: A húst alaposan megtisztítjuk, majd felkockázzuk, hagyjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.02.09.

Elkészítése

Hozzávalók:
Pörkölthöz:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt feketebors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk darált pirospaprika (házi készítésű)
  • 4 koktélparadicsom (vagy egy kisebb paradicsom)

Nokedlihez:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 tk só
  • 2 dl víz


Elkészítése:

A húst alaposan megtisztítjuk, majd felkockázzuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk és üvegesre pároljuk az olajon. A lecsöpögött húst rádobjuk és fehéredésig pirítjuk. Majd rászórjuk a sót, borsot, a kétféle pirospaprikát és rádobjuk a paradicsomokat.

Felengedjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Ha elfőtte a levét, de még nem kellőképpen puha a hús, akkor pótolhatjuk még a vizet. A nokedlihez egy lábasban vizet forralunk egy tk sóval.

A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a vizet lassan, fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává kavarjuk.

A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Előfordulhat, hogy több vagy kevesebb víz kell bele, ez függ a tojások nagyságától, a liszt fajtájától, ezért érdemes fokozatosan adagolni bele.

Ha már lobog a víz, beleszaggatjuk a nokedlit, pár perc alatt feljönnek a tetejére, még akkor 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, sós vízben átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.

A pörköltöt a nokedli fészken, melegen kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is