Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Sertéspörkölt tarhonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot szintén kockákra vágjuk. A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd a tarhonya fajtájától függően kétszeres vagy két és félszeres mennyiségű forró, sós vízzel felöntjük. Lefedve, kis lángon készre pároljuk. Közben a zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot szintén kockákra vágjuk.

A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd a tarhonya fajtájától függően kétszeres vagy két és félszeres mennyiségű forró, sós vízzel felöntjük. Lefedve, kis lángon készre pároljuk.

Közben a zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a húst, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a saját levét el nem fővi. Ekkor meghintjük pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet aláöntve, időnként zsírjára sütve, puhára pároljuk.

Tálalás előtt a tarhonyát villával fellazítjuk, és a szaftos hússal kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is