Elkészítése
A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot szintén kockákra vágjuk.
A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd a tarhonya fajtájától függően kétszeres vagy két és félszeres mennyiségű forró, sós vízzel felöntjük. Lefedve, kis lángon készre pároljuk.
Közben a zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a húst, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a saját levét el nem fővi. Ekkor meghintjük pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet aláöntve, időnként zsírjára sütve, puhára pároljuk.
Tálalás előtt a tarhonyát villával fellazítjuk, és a szaftos hússal kínáljuk.
