Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéspörkölt tarhonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 2 darab paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál gulyáskrém (vagy piros arany)
  • só
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 0,5 kg tarhonya
  • zsír (vagy olaj )

Elkészítése

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot szintén kockákra vágjuk.

A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd a tarhonya fajtájától függően kétszeres vagy két és félszeres mennyiségű forró, sós vízzel felöntjük. Lefedve, kis lángon készre pároljuk.

Közben a zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a húst, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a saját levét el nem fővi. Ekkor meghintjük pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet aláöntve, időnként zsírjára sütve, puhára pároljuk.

Tálalás előtt a tarhonyát villával fellazítjuk, és a szaftos hússal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertesporkolt-tarhonyaval/