Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Sertéspörkölt tönkölybúzalisztes nokedlival

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A klasszikus magyar sertéspörkölt egyszerűen elkészíthető és tartalmas fogás. Tönkölybúzalisztes nokedlivel tálalva laktató és házias ebéd vagy vacsora lehet az egész család számára.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.09.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Pörkölt

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd azonnal beleforgatjuk a felkockázott sertéshúst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt lassan főzzük, közben időnként megkeverjük, és szükség szerint kevés vizet pótolunk, hogy ne égjen le. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk az üveges lecsót, és további 5-10 percig főzzük.

Nokedli

A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, kevés sót és egy evőkanál olajat. Fokozatosan vizet adagolunk hozzá, amíg közepesen lágy, jól keverhető tésztát kapunk. Forrásban lévő, sós vízbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Közben egyszer-kétszer átkeverjük, hogy ne ragadjanak össze. Leszűrjük, majd lecsepegtetjük.

A sertéspörköltet a frissen főtt nokedlivel tálaljuk.

Tipp

A pörkölt ízét gazdagíthatjuk kevés csípős paprikával vagy egy gerezd fokhagymával is. A nokedlihez adhatunk apróra vágott petrezselymet, így színesebb és még finomabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is