Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésragu sajtszósszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a szaftos sertésragu gombával és krémsajttal készül, amely krémes szószt ad az ételnek. Egyszerűen elkészíthető és jól variálható különféle köretekkel, például rizzsel vagy tésztával. Ideális hétköznapi ebédnek vagy vacsorának, amikor tartalmas, mégis gyors fogást szeretnénk az asztalra tenni.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
vhajni81
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A húst megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.

Ragu:

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a húst addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát és kevés vizet öntünk alá. Ha szaftosabb végeredményt szeretnénk, valamivel több vizet adhatunk hozzá.

Hozzákeverjük a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, majd sóval és borssal ízesítjük. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk a krémsajtot és alaposan elkeverjük, amíg sima, krémes szószt kapunk.

Tálalás:

A sertésragut forrón tálaljuk, leginkább zöldséges rizzsel, de jól illik hozzá főtt tészta vagy burgonyapüré is.

Tipp:

A krémsajt helyett használhatunk tejszínes sajtkrémet is, így más jellegű szószt kapunk. A gombát részben helyettesíthetjük cukkínivel vagy paprikával, ha változatosabb ízeket szeretnénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is