Elkészítése
Előkészítés:
A húst megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.
Ragu:
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a húst addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát és kevés vizet öntünk alá. Ha szaftosabb végeredményt szeretnénk, valamivel több vizet adhatunk hozzá.
Hozzákeverjük a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, majd sóval és borssal ízesítjük. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk a krémsajtot és alaposan elkeverjük, amíg sima, krémes szószt kapunk.
Tálalás:
A sertésragut forrón tálaljuk, leginkább zöldséges rizzsel, de jól illik hozzá főtt tészta vagy burgonyapüré is.
Tipp:
A krémsajt helyett használhatunk tejszínes sajtkrémet is, így más jellegű szószt kapunk. A gombát részben helyettesíthetjük cukkínivel vagy paprikával, ha változatosabb ízeket szeretnénk.

