Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertésragu sajtszósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéshús
  • 500 g gomba
  • 300 g mascarpone
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • bors
  • só
  • olaj

Elkészítése

Előkészítés:

A húst megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.

Ragu:

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a húst addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát és kevés vizet öntünk alá. Ha szaftosabb végeredményt szeretnénk, valamivel több vizet adhatunk hozzá.

Hozzákeverjük a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, majd sóval és borssal ízesítjük. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk a krémsajtot és alaposan elkeverjük, amíg sima, krémes szószt kapunk.

Tálalás:

A sertésragut forrón tálaljuk, leginkább zöldséges rizzsel, de jól illik hozzá főtt tészta vagy burgonyapüré is.

Tipp:

A krémsajt helyett használhatunk tejszínes sajtkrémet is, így más jellegű szószt kapunk. A gombát részben helyettesíthetjük cukkínivel vagy paprikával, ha változatosabb ízeket szeretnénk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertesragu-sajtszosszal/