Elkészítése
A salátát leveleire szedjük, eltávolítjuk a vastagabb, fás szárakat, majd alaposan megmossuk, és salátacentrifugában lecsepegtetjük, félretesszük. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és szintén félretesszük. A húst tepsibe tesszük, sózzuk, mellédobunk néhány gerezd fokhagymát, és 150 °C-on pirosra sütjük a sütőben. Közben a burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Amikor a burgonya megfőtt és a hús megsült, elkezdjük a római salátát elkészíteni.
Egy edényben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és kb. 2 percig pirítjuk. Ezután mehet bele a salátalevél, és addig dinszteljük, amíg teljesen össze nem esik és megpuhul. Végül tálaljuk a húst, burgonyát és a dinsztelt salátát.
Sztori:
Ez az egyik kedvenc ételem. Eredetileg mángolddal készítettem, de a római saláta vagy a friss spenótlevél is tökéletes helyettesítője lehet a mángoldnak, így mindig variálhatom az alapanyagokat.
