Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéssült burgonyával, római salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej római saláta
  • 1 fej fokhagyma
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 0,5-1 kg burgonya
  • 1,5 kg sertéshús
  • só
Sertéssült burgonyával, római salátával

Elkészítése

A salátát leveleire szedjük, eltávolítjuk a vastagabb, fás szárakat, majd alaposan megmossuk, és salátacentrifugában lecsepegtetjük, félretesszük. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és szintén félretesszük. A húst tepsibe tesszük, sózzuk, mellédobunk néhány gerezd fokhagymát, és 150 °C-on pirosra sütjük a sütőben. Közben a burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Amikor a burgonya megfőtt és a hús megsült, elkezdjük a római salátát elkészíteni.

Egy edényben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és kb. 2 percig pirítjuk. Ezután mehet bele a salátalevél, és addig dinszteljük, amíg teljesen össze nem esik és megpuhul. Végül tálaljuk a húst, burgonyát és a dinsztelt salátát.

Sztori:

Ez az egyik kedvenc ételem. Eredetileg mángolddal készítettem, de a római saláta vagy a friss spenótlevél is tökéletes helyettesítője lehet a mángoldnak, így mindig variálhatom az alapanyagokat.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertessult-burgonyaval-romai-salataval/