Elkészítése
A sertéscomb szeleteket ujjnyi vastagra vágjuk, majd kiklopfoljuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és pirospaprikába forgatjuk. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat hirtelen átsütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A marhahúsleves-kockát 1,5 dl forró vízben feloldjuk. A hússzeleteket egy tepsibe fektetjük, aláöntjük a húslevet, és alufóliával letakarjuk.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 percig sütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk, és addig sütjük, amíg a lé teljesen elpárolog, és a hús szépen megpirul.
Gombapaprikás:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára főzzük.
A tejfölt a liszttel és 2 evőkanál vízzel csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett a gombapaprikáshoz adjuk. Összeforraljuk, és végül 1-2 csepp citromlével ízesítjük.
Tészta:
A tésztát forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és folyó vízzel leöblítjük. 1 evőkanál olajat hozzákeverünk, hogy ne tapadjon össze.
Tálalás:
A sertéssültet a gombapaprikással és a kifőtt tésztával tálaljuk.
