Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéssült gombapaprikással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet sertéscomb
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • finomliszt (a forgatáshoz)
  • 1 evőkanál pirospaprika (a lisztbe)
  • bors
  • 1,5 dl víz
  • 1 db marhahúsleves-kocka

A gombapaprikáshoz

  • 0,5 kg gomba (galambica gombát használtam)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál víz (a habaráshoz )
  • 1-2 csepp citromlé

Köret

  • 0,5 kg szarvacska tészta
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

A sertéscomb szeleteket ujjnyi vastagra vágjuk, majd kiklopfoljuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és pirospaprikába forgatjuk. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat hirtelen átsütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A marhahúsleves-kockát 1,5 dl forró vízben feloldjuk. A hússzeleteket egy tepsibe fektetjük, aláöntjük a húslevet, és alufóliával letakarjuk.

Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 percig sütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk, és addig sütjük, amíg a lé teljesen elpárolog, és a hús szépen megpirul.

Gombapaprikás:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára főzzük.

A tejfölt a liszttel és 2 evőkanál vízzel csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett a gombapaprikáshoz adjuk. Összeforraljuk, és végül 1-2 csepp citromlével ízesítjük.

Tészta:

A tésztát forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és folyó vízzel leöblítjük. 1 evőkanál olajat hozzákeverünk, hogy ne tapadjon össze.

Tálalás:

A sertéssültet a gombapaprikással és a kifőtt tésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertessult-gombapaprikassal/