Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéssült krémes burgonyapürével, lyoni hagymával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A húshoz:

  • 50 dkg sertéstarja
  • 1 tk római kömény
  • 2 ek sertészsír
  • só
  • bors

A burgonyapüréhez:

  • 80 dkg burgonya
  • 4 ek vaj
  • 2 dl forró tej (a krumplitól függően)

A lyoni hagymához:

  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 4 ek liszt
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A húst ujjnyi szeletekre vágjuk és a szeletek mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, valamint megszórjuk római köménnyel.

Zsírozott tepsiben, kevés vizet aláöntve pirosra sütjük.

Közben a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Hozzáadjuk a vajat és a forró tejet, majd habverővel simára és habosra keverjük.

A hagymákat felkarikázzuk, megszórjuk a liszttel és összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje. Ezután bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Az elkészült húst a burgonyapürével és a hagymával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertessult-kremes-burgonyapurevel-lyoni-hagymaval/