Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 szelet sertés karaj 15 dkg csirkemáj 10 dkg gomba 1 kisebb fej vöröshagyma 1/2 zöldpaprika 15 dkg zöldborsó 1 ek paradicsompüré só frissen őrölt bors kevés őrölt pirospaprika kevés étolaj 2 dl leves alaplé Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kevés leves alaplével. Közben szeletsütőben kisütjük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertés karaj
  • 15 dkg csirkemáj
  • 10 dkg gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1/2 zöldpaprika
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 ek paradicsompüré
  • frissen őrölt bors
  • kevés őrölt pirospaprika
  • kevés étolaj
  • 2 dl leves alaplé


Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kevés leves alaplével.

Közben szeletsütőben kisütjük a kiklopfolt hússzeleteket. A hagymához hozzáadjuk a csirkemáj darabokat, a zöldborsót, a felszeletelt gombát, és az apró kockákra vágott zöldpaprikát. Megborsozzuk, megszórjuk sóval. A paradicsompürét is hozzátesszük, majd elkeverjük a ragut.

A közben kisütött hússzeletekre halmozzuk, párolt, petrezselymes rizzsel, vagy tört burgonyával tálaljuk

[box style=”info”]A Budapest módra készült sertésbordának túl sok köze nincs a fővároshoz. Ezt az ételt az 1958-as brüsszeli világkiállításra találta ki az ott tartózkodó Magyar szakácskülönítmény, és nagy sikert aratott vele. Eredetileg borjú bélszínből készítették, libamájas raguval. Most egy szegényesebb változat receptjét tettem közzé. Az étel lényege a zöldborsós, májas ragu. Ez később átalakult, mert a libamáj, és a bélszín sem olcsó alapanyag.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is