Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertésszelet sajtos, tejszínes tésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 20 dkg száraztészta (nálam széles metélt)
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál sajt (reszelve)
  • 1 evőkanál füstölt sajt (reszelve)
  • diónyi vaj
  • olaj
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors

Elkészítése

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon egy serpenyőben mindkét oldalukat elősütjük. Ezután felengedjük vízzel (ha van húslével) és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, akkor az elfőtt vizet, húslevet pótoljuk.

Amíg a hús készül, addig egy fazékban, sós vízben kifőzzük a tésztát a szokásos módon.

Egy serpenyőbe öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összefőzzük. A tészta főzővizéből adunk hozzá kb egy decit.

Leszűrjük a tésztát és a sajtos mártáshoz tesszük, átforgatjuk és petrezselyemzölddel megszórjuk.

A tésztát tányérra szedjük és a hússal együtt kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertesszelet-sajtos-tejszines-tesztaval/