Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 150 gramm Fettucine tészta
- 1 dl tejszín
- 4 ek reszelt (Trappista) sajt
- 1 ek reszelt Karaván sajt
- 1 dónyi vaj
- só
- bors
- 1 ek olaj
- friss metélőhagyma
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és felhevített olajon teflonserpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően vízzel felengedjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ameddig a hús készül, egy fazékban sós vízben kifőzzük a tésztát. Én szoktam a főző vízbe egy kis olajat tenni, de természetesen ez ki is maradhat.
Egy másik teflon serpenyőbe beleöntjük a tejszínt, a reszelt sajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót, és kavargatás mellett összefőzzük. Mielőtt leszűrnénk a tésztát, a főzőléből kb. 1 dl vizet hozzáadunk a sajtos mártásunkhoz. Leszűrjük a tésztát, beleöntjük a masszába, és jól összekeverjük. Amikor kínáljuk, apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel jól megszórjuk.
Nekem volt egy kis párolt zöldségem, ami ebédről megmaradt, így azzal kínáltam.
Jó étvágyat!