Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertésszeletek erdei gombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet sertéshús
  • só
  • bors
  • liszt
  • olaj (a sütéshez )

A raguhoz

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • erdei gombakeverék (fagyasztottat használtam, friss vagy üveges gombából is jó)
  • 1 nagy sárga paprika
  • 2 db paradicsom
  • pirospaprika
Sertésszeletek-vegyes-erdei-gombával1

Elkészítése

A hússzeleteket először alaposan kiklopfoltam, majd mindkét oldalukat sóztam és borsoztam. Ezután lisztbe forgattam őket, hogy egy vékony bevonatot kapjanak, és forró olajban hirtelen átsütöttem, hogy a hús külseje szép aranybarna legyen.

Eközben a vöröshagymát apróra vágtam, majd egy másik edényben olajon üvegesre pároltam. Amikor a hagyma megpuhult, megszórtam pirospaprikával, amit gyorsan elkevertem, hogy a paprika ne égjen meg. Azonnal felöntöttem egy kevés vízzel, hogy egy ízletes alaplevet kapjak.

A félig átsült hússzeleteket a hagymás alaphoz adtam, majd hozzáadtam a felkarikázott paprikát, a felkockázott paradicsomot, és a feldarabolt gombaféléket is. Az egészet alaposan összekevertem, majd fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára főztem a húst és a zöldségeket.

A főzés végén ízlés szerint utánafűszereztem, szükség esetén még egy kis sót vagy borsot adtam hozzá. Az étel akkor van készen, ha a hús teljesen puha, és az ízek szépen összeértek.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertesszeletek-erdei-gombaval/