Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertésszűz-fehérboros mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 egész szűzpecsenye
  • 1 evőkanál teljes kiörlésű liszt
  • diónyi vaj
  • frissen őrölt bors
  • só

Fehérboros-rozmaringos mártás

  • 1 evőkanál (olíva)olaj
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 1 teáskanál méz
  • 3 ág rozmaring
  • 1 evőkanál (teljes kiőrlésű) liszt

Elkészítése

A megmosott és lehártyázott húst ujjnyi szeletekre vágjuk, majd tenyérgyökkel kicsit megnyomkodjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk.

A húsokat sózzuk borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe és a forró serpenyőbe rakjuk. Rátesszük a vajat, a tetejére fóliát teszünk, erre ráteszünk egy kis edényben vizet. Ez a súly segít abban, hogy szép kérget kapjon, majd levesszük és megfordítjuk a húst és a másik oldalán is így járunk el, közben a vajas szafttal meglocsoljuk.

Elkészítjük a mártást. Egy serpenyőben olajat, vajat melegítünk, majd belekeverjük a lisztet és a mézet, felengedjük a borral, ízesítjük sóval, borssal, rozmaring levéllel és simára kavarjuk. Hígítjuk egy kis vízzel és kiforraljuk. A tejszínt tálba tesszük, merünk a boros mártásból hozzá a hőkiegyenlítés miatt, majd visszaöntjük. Ha szükséges, akkor utánízesítjük. Kevés forralás után a hússal kínáljuk. Én most kölessel tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertesszuz-feherboros-martassal/