Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertésszűz rókagomba mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 sertésszűz lehártyázva
  • 2 ek olaj
  • só, bors
  • 1 dl húsalaplé
  • 1 tk liszt
  • 1 tk sült kápia paprikakrém
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg rókagomba
  • 1 csomag (sváb) nudli


Elkészítése:

A húst szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Kevés olajat hevítünk és kérget sütünk a húsok mindkét oldalára.

A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a zúzott fokhagymát, majd megszórjuk a liszttel és jól elkeverjük. Ekkor felöntjük az alaplével, majd belekeverjük a paprikakrémet is.

Visszatesszük a húsokat, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha elfőné a levét, akkor pótoljuk időközben.

A gombákat enyhén cukros vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük, majd vajat hevítünk és átsütjük rajta a gombát. Sózzuk meg enyhén.

A nudlikat felhevített olajon 5 perc alatt futtassuk meg, majd még forrón a gombával és hússal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertesszuz-rokagomba-martassal/