Elkészítése
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd hosszanti irányba, kissé rézsútosan 1 cm vastagságú érmékre szeleteljük. Tenyérrel lelapítjuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, beletesszük az érméket, és mindkét oldalukra kérget sütünk, angolosra.
Lecsó készítése:
A friss paradicsomot megmossuk, csumáját kivágjuk, forrásban lévő vízbe tesszük, héját lehúzzuk, majd cikkekre vágjuk. A paprikát megmossuk, a szárrészt és a magházat eltávolítjuk, majd félbe, végül negyedekbe vágjuk. Füstölt szalonnát kockára vágjuk és serpenyőben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, amit aranysárgára pirítunk. A pirulás előtt adunk hozzá szeletekre vágott fokhagymát, ügyelve arra, hogy oda ne égjen. A tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük, felöntjük kevés húsalaplével. A lángra visszatéve belerakjuk a paprikát és a cikkekre vágott paradicsomot. Lassú tűzön, fedő nélkül pároljuk. Közben sózzuk, gyakran keverjük.
Burgonya chips készítése:
A burgonyát megtisztítjuk, majd 3 mm vastag karikákra vágjuk, megmossuk, majd szitára szedjük és lecsepegtetjük. Bő forró zsírban kisütjük. A sütés után tálpapírral ellátott tálra szedjük.
Tálalás:
A lecsót összekeverjük a sült burgonya chipsszel a tálalás pillanatában. Előmelegített alaptányér közepére halmozzuk a lecsós burgonya chipset, ráhelyezzük az érméket, majd finomra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
