Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéstarja tejszínes gombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet tarja (csont nélkül)
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • só (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • csipet szerecsendió
  • 1 darab babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítése

A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek átjárják, majd forgassuk meg a kukoricalisztben.

Ezután egy serpenyőben hevítsük fel a vajat 2 evőkanál olajjal, majd helyezzük bele a hússzeleteket és pár perc alatt süssük mindkét oldalát pirosra.

Ezután öntsük fel a borral, fedjük le a serpenyőt és alacsony hőfokon addig pároljuk, míg a hús megpuhul és zsírjára sül.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, a pirospaprikával, és a fűszerekkel, majd lefedve pároljuk kb tíz percig (ha a gomba nem enged elegendő levet, akkor egy pici vizet öntsünk rá).

Amikor a gomba készre párolódott, öntsük hozzá a főzőtejszínt, keverjük alaposan össze, majd fedő nélkül főzzük pár percig.

Ezután öntsük a gombamártást a puhára párolódott húsra, óvatosan keverjük, rázogassuk össze és főzzük még pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertestarja-tejszines-gombaval/