Elkészítése
A húst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, a vöröshagymát apróra felkockázzuk. A füstölt szalonna zsírját egy lábasban kisütjük. Ha szükséges, kevés olajat adunk hozzá, majd a hagymát üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a húst, alaposan átforgatjuk, majd felengedjük vízzel.
Sóval, őrölt borssal és delikáttal ízesítjük. Amikor felforr, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a zöldpaprikát és a lecsót. Időnként megkeverjük, és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
Közben a körethez tésztát főzünk, amelyet a tokány mellé tálalunk.
Tipp
A tokányhoz szélesmetélt vagy fodros nagykocka tészta illik a legjobban. Savanyúsággal vagy egy kevés tejföllel kínálva még ízletesebb lesz.

