Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéstokány főtt tésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg sertéscomb
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • olaj
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 szem paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 4 evőkanál lecsó

Elkészítése

A húst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, a vöröshagymát apróra felkockázzuk. A füstölt szalonna zsírját egy lábasban kisütjük. Ha szükséges, kevés olajat adunk hozzá, majd a hagymát üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a húst, alaposan átforgatjuk, majd felengedjük vízzel.

Sóval, őrölt borssal és delikáttal ízesítjük. Amikor felforr, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a zöldpaprikát és a lecsót. Időnként megkeverjük, és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

Közben a körethez tésztát főzünk, amelyet a tokány mellé tálalunk.

Tipp

A tokányhoz szélesmetélt vagy fodros nagykocka tészta illik a legjobban. Savanyúsággal vagy egy kevés tejföllel kínálva még ízletesebb lesz.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sertestokany-fott-tesztaval/